spel och utrymmen

Sega Rally
Det klassiska bilspelet där du kan tävla mot dina kamrater/motståndare bakom ratten på en Toyota Celica GT-4 eller Lancia Delta HF Integrale, välj sedan att köra i öknen, genom skogen eller bland bergen.
Hinner du i mål innan tiden rinner ut på de tre första banorna, så finns det en bonusbana att uppleva…

Super Bikes 2
Tag plats på en gul eller röd hoj för att braka iväg på ett race genom Las Vegas eller varför inte en färd genom rymden? I detta spel finns gott om banor, motorcyklar och förare att välja mellan, dessutom kan de uppgraderas efter varje vinst. Så ställ in favoritmusiken, tryck på NOS-knappen för att säkra vinsten.

Motocross Go! DX
Har du alltid drömt om att studsa runt på en Yamaha? Då är detta spelet för dig!
Välj mellan en YZ250 eller en YZ400F och håll dig i, för i detta spel är det mer än sakerna på skärmen som rör sig…

Airhockey (Fast track)
Spelet behöver i regel ingen närmare presentation, slå in pucken i motståndarens mål, den med flest mål vid tidens utgång vinner. Vårt airhockeybord är tillverkat av SAM och heter “Fast track”.

Airhockey (Crazy squash)
En mer ovanlig variant på det klassiska airhockeybordet, istället för att stå mitt emot varandra, så står ni axel mot axel och spelar mot vallar i olika vinklar. Syftet med spelet är fortfarande detsamma som på dess föregångare, försten till fem mål vinner (eller den som har flest mål när tiden tar slut).

Skee Ball (Ghost bowling)
Spelets regler är lika simpla som de är underhållande. Tryck på startknappen för att släppa fram kloten, dessa rullas sedan längs banan mot en backe vars syfte är att få klotet att träffa i de poänggivande ringarna. Ju svårare det är att träffa, desto mer poäng är ringen värd.

Boxer
Tryck på den gröna knappen för att släppa ner boxbollen, du har sedan 60 sekunder på dig att klappa till bollen med full kraft för att visa grannen var skåpet skall stå, resultatet redovisas på en stor skärm för maximal skrytmöjlighet…

Strong Puncher
Tryck på startknappen så kommer en måltavla upp ur maskinen, knocka denna så hårt du kan för att samla poäng, slaget redovisas på en analog kraftmätare. Du har tre slag på dig, som sedan räknas samman till en totalpoäng.

Police Force 24/7
Grabba tag i pistolen för att hjälpa polisen att fånga in skurkar som är på rymmen, varje bana avslutas med en boss. Detta spel bjuder dock på en twist, för att förflytta din karaktär, så krävs det att du själv utför samma rörelser med kroppen i verklighetet.

House of the dead 4
Det fjärde spelet i serien HOTD, denna utspelar sig kronoligskt mellan HOTD2 och HOTD3.
De båda agenterna James Taylor och Kate Green hamnar mitt i en ny Zombieapokalyps, denna gång på grund av den ondeskefulle Goldmans galna experiment. Så grabba tag i en uzi och sätt stopp för all ondska och förstörelse som orsakats av detta.

Aliens Extermination
Kliv in i rollen som en av soldaterna som skall återvända till planeten LV-426 för att en gång för alla göra slut på hotet som lurar där, men har du vad som krävs för att överleva horder av aliens och slutligen besegra deras drottning?

West Flood
Ett spel främst riktat mot de yngre besökarna, sikta på de anfallande fienderna och samla “power ups” för att avancera fram genom banorna. 1-2 spelare.

Pump It Up
För dig som har alldeles för mycket energi att göra av med. Kliv upp på dansplattorna, välj din låt och skaka loss i takt till dina favorittoner. 1-2 personer kan spela samtidigt.

Sound Voltex
Ett japanskt musikspel i samma anda som det välkända guitar hero, men istället för gitarrer så styr du med knappar och reglage som skall matcha det som dyker upp på skärmen. Kan upplevas något stökigt i början, men blir snabbt beroendeframkallande.

PoP’n Music (Naomi universal DX)
Tillfälligt uppställd station med det japanska musikspelet Pop’n Music (vårt riktiga kabinett står just nu i en container på väg från Japan).
Ett spel i “guitar hero anda” där man med hjälp av 9 eller 5 knappar skall matcha de olika noterna som flyger fram över skärmen.

Hyper Sports
Presenterades i spelhallarna 1984 ( Japanska namnet var Hyper Olympic ’84).
Varje spelare har tre knappar som används för att tävla i sju olika olympiska moment. För att få forstätta med nästa moment, måste spelaren alltid nå utsatt kvaltid eller poäng i pågående gren.

Centipede (Cabaret kabb)
Ett av de mest kända klassiska spelen inom arkadspelsvärlden. Spelaren styr en enhet vid namn “Bug Blaster”, vars primära mål är att skjuta samtliga delar av tusenfotingen, innan denna når botten av skärmen.

Pokken Tournament (G-balance)
Ett fightingspel i klassisk anda!
Välj din favoritpokemon och besegra dina motståndare med hjälp av ett stort antal olika kombinationsattacker som finns till ditt förfogande, glöm inte att använda support pokemon och Burst mode för att få överhanden i matchen!

Raiden Fighters (G-balance)
Ett av få spel som har skärmen roterad till ett vertikalt läge.
Hoppa in i ett stridsflyg och navigera fram genom banorna med hjälp av olika vapen. Varje flygplan har unika uppsättningar vapen som fungerar på olika sätt för spelmekaniken. En sak är dock gemensam, en bomb som släpps med rätt timing kan ofta rädda upp trånga situationer.

Spica Adventure (G-balance)
Att få ett papper som täcker ansiktet kan ju få vem som helst att krascha med sitt rymdskepp… Här spelar du som den något bittra karaktären Spica som är ute efter hämnd.

Final Fight (Vewlix)
Ett sidoscrollande Beat em up från 1989. Spelas av 1-2 spelare, som kan välja mellan karaktärerna Haggar, Cody och Guy, innan horden av motståndare kan tas an för att rädda Jessica (Haggars dotter och Codys flickvvän) som kidnappats av det onda “Mad Gear Gang”.
För 1-2 spelare.

Metal Slug 4 (Vewlix)
Utspelar sig ett år senare än spelet Metal Slug 3. Världen hotas nu av ett mystiskt cybervirus som försöker ta kontroll över nationernas vapensystem och starta ett nytt världskrig.
För 1-2 spelare.

Super Pang (Vewlix)
Ta dig fram på världskartan genom att kämpa dig genom de olika städerna för att avancera, eller varför inte pröva “Panic mode” som ger prov på din stresstålighet?
Detta görs genom att spräcka de studsande bollarna.
För 1-2 spelare.

King Of Fighters 2002 (Vewlix)
Det åttonde spelet i succéserien KOF. Detta spel är lite av ett “greatest hits” och bjuder därför på 39 olika valbara karaktärer från KOF96 – KOF2001, utöver detta finns även fem karaktärer som kan “låsas upp”.
Välj ditt lag bestående av tre olika slagskämpar och se till att säkra seger.
För 1-2 spelare.

Neuron Race
Ett arkadspel som verkligen utmanar spelarens snabbhet och reflexer.
Varje spelare har 9st knappar på sin planhalva, när de tänds upp så gäller det att trycka snabbt för att få poäng. Tryck på släckt lampa/knapp resulterar i minuspoäng.
Spelaren med mest poäng efter 45 sekunder står som vinnare!

Flipperspel

Konferensrum / Matsal

Konferensrummet rymmer 15 platser vid bordet, och det finns möjlighet att koppla upp sig mot en större skärm för presentationer och dylikt.
Ytterligare stolar finns om man vill vara fler deltagare, dock rymms dessa ej vid bordet.

Samma rum används för att servera och äta mat.
Mat och dryck är ej tillåtet att ha på spelmaskinerna!

Lounge

Ett tystare rum som inhyser en soffa samt soffbord och passar bra för den som vill slippa undan allt blipp och blopp en stund, ofta uppskattat av föräldrar som närvarar på barnkalas.
Tavlorna som dekorerar väggarna är tillverkade av ljudabsorberande material.

På Verkstaden/LAGRET (EJ TILLGÄNGLIGA VID UTHYRNING)

Vi gör alltid vårt yttersta för att alla spel skall fungera vid varje besök i vår spelhall.
Då de flesta retrospel är närmare 30 år gamla och har en beräknad levnadstid på 15år, så händer det emellanåt att något kan sluta fungera under en uthyrning. Vi är alltid närvarande och försöker lösa problemet direkt om möjligt, men ibland måste det till ett större ingrepp och då får spelen tillfälligt flytta in i verkstaden.

Trouble Witches (Naomi universal DX)
Ett sidoscrollande “bullet hell”, något som onekligen utsätter din simultanförmåga för en prövning. Texten i spelet är på Japanska, men det är tämligen lätt att spela även utan språkkunskaper.

Time Crisis
Tillverkat av Namco 1995 och enligt många det första “riktiga” skjutspelet i arkadvärlden.
Anta rollen som Richard Miller med uppdraget att rädda presidentens dotter, vilket hela tiden är en kamp mot både terrorister och klockan.

Time Crisis 3
Som namnet antyder så är detta det tredje spelet i serien, 2002 var första tillfället som erbjöds att bekanta sig med titeln. Denna instans bjuder på möjligheten att spela “Co op” som agenterna Alan Dunaway och Wesley Lambert. Fotpedalen finns kvar även för denna titel, men nu finns möjligheten att välja mellan flera olika vapen.

Firepower
Ett flipperspel från Williams som rankas som det 5:e mest framgångsrika flipperspelet någonsin.
Det var också först ut med “multiball” där spelaren får tre kulor att hantera samtidigt istället för en.
Skapades 1980 och styrs således av Williams system6 hårdvara.

Doodle bug
Ett elektromekaniskt flipperspel som lanserades 1971 av företaget Williams.